Kalafior w panierce z sosem tzatziki

Kalafior nie musi być nudny. Smażony w panierce z ulubionymi ziołami może być zaskakująco dobry.

Składniki:

  • brązowy ryż
  • kalafior
  • panierka, czyli jajka plus bułka tarta
  • sos tzatziki – jogurt grecki, świeży ogórek starty na tarce, czosnek, koperek, natka pietruszki, pieprz
  • gotowa mieszanka sałat
  • pomidorki koktajlowe
  • olej kokosowy rafinowany

Przed smażeniem kalafior podgotowałem (ok. 8 minut), potem obtoczyłem w jajku (z ziołami prowansalskimi) i usmażyłem do chrupkości. Ogórki do sosu po starciu oprószyłem solą i odstawiłem na 10 minut – dzięki temu pozbyłem się z nich wody. Zmieszałem wszystkie składniki sosu i danie gotowe :)

Komentarze: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.